Stijl

Clint noemt haar stijl modern klassiek. Ze houdt meer van rond dan van vierkant, maar is niet bang voor strak en minimalistisch. Haar visie valt het beste te duiden aan de hand van haar eigen werk.
Neem de ring die ze als eerste maakte toen ze voor zichzelf begon. Een ronde gouden band met twee ongelijke bollen - de ene, een goudkleurige Zuidzeeparel, die zelden in Nederland wordt verwerkt, de andere een doorzichtige kwarts met goudkleurige rutielnaalden. De vormen contrasteren, de kleuren versterken elkaar. Ze botsen en zijn op hetzelfde moment in harmonie. In elke compositie van Clint is deze beweging tussen spanning en evenwicht terug te vinden.
Soms beslist het materiaal. Dat gebeurde bij een andere goudkleurige Zuidzeeparel met een allesbehalve perfect ronde vorm. Hij hangt nu eigenzinnig aan een rubberen  ketting. Clint gebruikte zijn scheefste kant om een gaatje te boren en een pin te monteren. Ze wikkelde witgoudendraad om de bevestiging en combineerde de verschoppeling met een champagnekleurige briljant geslepen  diamant. Zo ontstond een uitzonderlijk collier.
Het gebruik van parels toont Clints lef om buiten de geijkte paden te treden. Het is de macht van de compositie, zegt ze. Goed verwerkt in een sieraad ondergaat de parel een metamorfose. Het ouwelijke karakter verdwijnt en er komt een ander, meer eigentijds en modern, gezicht tevoorschijn.
Het kan ook simpeler.  Daarvoor is een zilveren ring met een geelgouden bol een goed voorbeeld. De bol is gegoten uit oud goud dat niet meer gedragen werd. Clint smolt de oude ringen en kettinkjes om. Ze gaf de bol bewust een verweerde, ruwe uitstraling mee en combineerde die met spiegelglad zilver. Opnieuw speelde ze met het contrast tussen oud en nieuw, goud en zilver, herinnering en actualiteit. Zo ontstond een dierbaar sieraad - helemaal klaar om opnieuw het licht te zien.