Over Clint

Goudsmid Clint van Schaik is eigenaar van Atelier Clint. De activiteiten van het atelier zijn te verdelen over drie afzonderlijke poten.

Unieke sieraden
Het ontwerpen en maken van unieke sieraden.

Ga winkelen
Het produceren van een eigen lijn, genaamd Wear Clint, te verkopen via de webshop en speciale verkooppunten.

Volg Clint
Het verzorgen van presentaties en kijkdagen om de wereld achter het ambacht en de materialen bloot te leggen.

Clint kan putten uit een schat aan ervaringen, opgedaan op zeer diverse werkplekken. Ze heeft zich van meet af aan breed georiënteerd op het vak. Ze heeft geleerd zowel het klassieke als moderne sieraad op waarde te schatten. Sterker: haar uitdaging is het vinden van de ultieme synthese.
Bij deze zoektocht zijn de mensen met wie zij samenwerkt erg belangrijk. Zo is daar haar parelleverancier en edelsteenkundige. Een man die zelf de wereld over reist om een topkwaliteit te vinden die zich met gemak kan meten met het bekende merk Schoeffel.
En de diamantair die altijd bereid is met haar mee te denken over kleur en grootte, maar haar ook doceert nooit een concessie te doen aan de slijpkwaliteit.
Naast deze bijzondere leveranciers heeft ze een select gezelschap collega’s om zich heen verzameld op wie ze nooit tevergeefs een beroep doet- wat een unicum is in het vak. Op deze manier houdt zij zichzelf scherp en kan ze garant blijven staan voor een topproduct.