Geelgouden damesring

In deze ring zijn de trouwring van een overleden man, een beetje as en de trouwringen van zijn ouders verwerkt. Het is een ring opgebouwd uit twee gouden draden, één ronde en één vierkante. De man (het vierkante) zal de vrouw (het ronde) eeuwig omarmen.

Witgouden hanger met saffieren, een ijsblauwe diamant en een zoetwaterparel

In deze witgouden hanger kregen vijf blauwe saffieren uit een bestaande armband (een familiestuk) een nieuw leven. De saffieren werden gecombineerd met een ijsblauwe, briljant geslepen diamant en een grijsblauwe zoetwaterparel uit China.

Witgouden manchetknopen

Om de overgang van kind naar volwassenheid te bestendigen, kreeg een zoon van zijn ouders op zijn 18de twee witgouden manchetknopen cadeau. De ronde open buis en het dichte vierkant symboliseren de twee kanten van zijn prille mannelijkheid.

Zilveren plaatring met een bol van oud goud

Wat te doen met goud dat niet u meer draagt, maar nog wel wilt koesteren? Bijvoorbeeld omdat het van uw vader of moeder was. Clint heeft tal van eigentijdse oplossingen. Voor deze ring heeft ze oud goud tot een bol gegoten en gecombineerd met zilver. 

Geelgouden plaatring met diamanten

Oud goud kan duurzaam herleven in een plaatring. Daarvoor worden de oude sieraden eerst gesmolten, daarna tot een plaat gewalst. In deze ring kregen de vijf briljant geslepen diamanten uit het oude goud ook een nieuwe kans.

Geelgouden trouwring van oud goud

Deze ring herbergt drie generaties. Toen de moeder van de dochter hoorde dat ze ging trouwen, deed ze haar ring (gemaakt van de trouwringen van haar ouders) af en zei: ‘met dit goud mag je je ring laten maken.’

Bicolor trouwringen voorzien van een diamant

Oud goud en trouwringen vormen een perfecte combinatie. Verbondenheid met elkaar en met elkaars oorsprong kunnen zeer tastbaar in een sieraad worden uitgedrukt. In de trouwring van de man is de geelgouden trouwringen van zijn moeder en zijn oma verwerkt.  Beiden zijn reeds overleden. Het stukje witgoud komt van de verlovingsring van de vrouw. In haar trouwring is deze verlovingsring verder verwerkt samen met de trouwring van haar vader.