Aukje

Ik heb meerdere sieraden bij Clint gekocht, waarvan het merendeel op maat gemaakt, zoals trouwringen, colliers en oorbellen. Het is niet te vergelijken met het kopen van een sieraad bij een juwelier of een winkel. Wat maakt nou dat verschil? Het is de persoonlijke benadering, het enthousiasme, het precies weten wat bij jou past door het stellen van goede vragen en door goed naar jou te kijken als mens. Maar ook haar perfectionisme (je weet zeker dat zij er alles aan zal doen om het helemaal perfect te maken) en kundigheid dragen daaraan bij.
Ik weet nog heel goed dat Erik en ik samen met Clint onze trouwringen aan het ontwerpen waren. Wij wilden graag een moderne, brede ring die je altijd kunt dragen en nooit af hoeft te doen (ook niet tijdens het sporten bijvoorbeeld). Clint denkt dan alweer na bij de uitwerking van zo'n ring: dat je een bolle binnenkant moet maken wil het lekker zitten. Want een brede rechte ring gaat anders snijden in je huid. Dat heeft ze super voor elkaar gekregen. Het maken van diamantjes in mijn trouwring was heel spannend en moeilijk: ze had het nog nooit gedaan, had ook hulp van iemand anders nodig met een speciaal apparaat, maar dapper als ze is gaat ze de uitdaging wel aan. Omdat ze weet dat het voor het uiteindelijke resultaat het beste is. Dus ze kiest nooit voor de makkelijkste weg, en het lukt haar onwijs goed.
En het fijne is ook: je kan altijd weer bij haar terecht als iets mettertijd valer is geworden (moet het weer even opgepoetst) of je hebt een sluitinkje van een oorbel verloren (zoiets gebeurt mij nog weleens)… De service die je hebt gekregen tijdens het hele proces van uitdenken, ontwerpen en maken, blijft ook naderhand in tact.